Lotus-T127Nog een week en dan gaat het F1-circus weer van start. En het belooft een spannend seizoen te worden. Misschien lagen de verschillen tussen de topteams nog nooit zo dicht bij elkaar. Ferrari, Red Bull, McLaren lijken op een haar na van elkaar af te zitten. Mercedes zou volgens de testresultaten er iets achter zitten. Maar Mercedes heeft dan wel weer Schumacher!

Misschien niet de meest sympathieke en sportieve rijder, maar wel de beste.

En dan de nieuwe teams. Over USF1 zijn we snel klaar. Ken je de mop van het team, dat zou gaan racen? Dit was de kans waar Stefan GP, ontstaan uit de resten van Toyota, op zat te wachten, maar helaas heeft de FIA anders besloten. Persoonlijk vind ik dat wel jammer.

Hispania Racing (het vroegere Campos) zal vermoedelijk wel aan de start komen, maar heeft nog geen meter gereden. Hier valt voorlopig nog niet veel van te verwachten.

Lotus F1 en Virgin Racing doen het wat dat betreft een stuk beter. Door een gebrek aan onderdelen was Virgin Racing ernstig gehinderd in de afgelopen testperiodes. Natuurlijk kan je niet alles voorzien, maar de vleugels hebben de heren wel zelf kapot gereden! Hier hadden ze uiteraard rekening mee moeten houden.

Lotus F1 heeft het wat dat betreft beter gedaan. Ze hebben minder problemen gehad en hebben daardoor veel kunnen testen.

De nieuwe teams zullen naar verwachting nog een boel in te halen hebben op de oude teams.

De strijd zal dan voornamelijk onderling gestreden worden. Met een ervaren rijdersduo en betere testresultaten lijkt Lotus F1 op dit moment de beste kaarten te hebben om het beste nieuwe team te worden. En dat is ook hun eigen doelstelling.

Vanuit de Formula Renault 3,5 serie valt ook nog Lotusnieuws te melden. In die serie komt het Junior Lotus Racing team (een samenwerking met MoFaz-racing) uit en zoals de naam al doet vermoeden is dit team bedoelt als kweekvijver voor Lotus F1. De auto van het Juniorteam is in dezelfde kleuren als het F1 team.

Het rijdersduo bestaat uit: de Fransman Nelson Panciatici en de Rus Daniil Move.

En er is ook al een succesje te melden van het Juniorteam. In de eerste collectieve test van het seizoen in Barcelona was Nelson Panciatici de snelste van het veld.

Dit is wat hij er zelf van zei:

Nelson Panciatici: “This is my first real day’s work with the Junior Lotus Racing team, so I’m very pleased to start off our collaboration with the quickest lap of the day. It’s very motivating for things to come!”  Today we weren’t looking for performance - we were working on getting me installed in the car. The signs are very good.