lotus houten 2023Lotus timmert onder de vleugels van het Chinese Geely behoorlijk aan de weg. De afgelopen jaren maakten we kennis met de indrukwekkende elektrische Evija, de nog als laatste Lotus met brandstofmotoren leverbare Emira en natuurlijk de elektrische SUV Eletre. Daar blijft het niet bij, want er zit nog een sedanachtige Lotus in het vat en een elektrische supercar. De hoop is dat de nieuwe modellenfamilie goed in de smaakt valt, ook hier in Nederland. Om de Nederlandse klanten te bereiken, opent Lotus in ons land vier vestigingen.

De eerste en bijzonderste vestiging is de Lotusdealer van der Kooi Sportscars in Houten. Dat wordt namelijk een dedicated Lotusdealer die geen deel uitmaakt van een ander dealerbedrijf. Daarnaast wordt Hedin Automotive in Amstelveen, Veghel en op termijn in Rotterdam Lotusdealer.

Van der Kooi Sportscars in Houten opent zijn deuren officieel weer op 29 juni. Hedin Automotive in Amstelveen en Veghel begint eveneens deze maand met de Britse sportwagenfabrikant. De opening van de Nederlandse dealervestigingen gaat samen met de Nederlandse marktintroductie van de Lotus Eletre. Die krijgt met €98.690 een iets hogere vanaf prijs. Dat is een mille meer dan vorig jaar werd gecommuniceerd.

Voor onderhoud en reparaties is Van der Kooi Sportcars aangesteld als officiële servicepartner van Lotus. Geen gekke keuze, aangezien Van der Kooi Sportcars al sinds jaar en dag als importeur aan het merk is verbonden.

Lees het gehele artikel op Autoweek