lotus elise cup 250Lotus blijft schaven aan de Elise. Bijna letterlijk, want elke keer wordt de auto een stukje lichter. Dit keer verliest de Elise 14 kilogram.

Veel vet zat er al niet meer aan, maar Lotus heeft toch weer wat overbodige kilo’s bij de Elise gevonden. De nieuwste versie van de Elise Cup 250 weegt 14 kilogram minder dan voorheen. De standaarduitvoering zet nu 884 kilogram op de weegschaal, optioneel levert Lotus een lichtgewicht pakket waarmee er nog eens 24 kilo vanaf gaat. Lotus heeft het lagere gewicht bereikt door meer onderdelen van lichtgewicht materialen als koolstofvezel, titanium en aluminium te maken.

 

De vernieuwde Elise Cup 250 heeft ook een betere aerodynamica. Dankzij een nieuwe achtervleugel, efficiëntere spoilers bij de voorbumper en aan de zijkant en een verbeterde diffusor genereert de Elise Cup tot 125 kilogram neerwaartse druk op hoge snelheden.

 

Lotus voert naast technische veranderingen ook enkele uiterlijke wijzigingen door. De voorbumper is nieuw en heeft moderner gevormde luchtinlaten. Aan de achterkant hebben de dubbele ronde lichten plaats gemaakt voor enkele exemplaren.

Lotus start binnenkort met het noteren van orders voor de vernieuwde Elise. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Lees het originele artikel op AutoKopen.nl

lotus elise cup 250 lotus elise cup 250 lotus elise cup 250 lotus elise cup 250 lotus elise cup 250