Prestige-cars-Miami-Beach-6Het Midden Westen van de V.S. wordt geteisterd door Hilbillies in pick-ups en suv’s. In Florida is dat een stuk beter, nog wel suv’s maar ook veel sedans en sportievere modellen.

Veel Europese, vooral Duitse, maar ook Japanse en Koreaanse merken, maar dan wel met dikkere motoren dan wij hier in Europa gewend zijn.

De hier rondtoerende 4 cilindertjes zien we daar terug in 6 of zelfs 8 cilinder uitvoering, uiteraard met automaat.

In en rond het zeer welvarende Miami Dade barst het dan meteen ook van de super bolides, Ferrari ’s, Lamborgini’s, Porches, dikke Cadillacs al dan niet in stretch uitvoering, Duitse 8 & 12 cilinders en Aston Martins. Soms gepimpt met fraaie chromen velgen en wat andere opsmuk.

Lotus wordt hier vertegenwoordigd door “Prestige Imports” aan de Biscayne Boulevard in Miami Beach, welke buiten Lotus ook dealer is van Lamborgini, Pagani en Audi.

Maar daarnaast wordt er ook voorraad gehouden in Bentley ’s, Rolls Royces en wat ander prijzig spul.

Auto dealers in de V.S. opereren totaal anders dan in Nederland. Wil je een auto merk “A”, type “X”, kleur “Y”, uitvoering “Z”, dan staat hij daar in de showroom of parkeer lot.

Hier betalen of beter een financiering afsluiten dan kunt u hem daar meteen meenemen. Niets 3 maanden wachttijd en ander geneuzel.

Lotus is meer nog dan hier in Nederland en niche merk. Zo af en toe zie je een Elise of Evora, maar in aantal tot geen verhouding met eerder genoemde top merken.

Prestige had een paar mooie exemplaren in voorraad, zelfs een zeer exclusieve matzwarte- en een gesigneerde Elise. Remmend op de verkoop is het beperkte assortiment van Lotus en het ontbreken van een automaat.

En dat laatste in toch en eerste vereiste als je zo’n leuk Europees autootje aan je kindertjes of vrouw c.q. vriendin cadeau doet.

Prestige-cars-Miami-Beach-1 Prestige-cars-Miami-Beach-3 Prestige-cars-Miami-Beach-5 Prestige-cars-Miami-Beach-7 Prestige-cars-Miami-Beach-8