Aart Bosman

Na twee fantastische finale races kunnen wij met trots vermelden dat ook het algemene kampioenschap naar het Lotus team gaat, allebei de races werden in stijl afgesloten met een overwinning. Na de winst van zaterdag wist Aart ook de 16e seizoensrace op zondag te winnen waardoor hij ook Algemeen Kampioen werd van alle 4 de klassen in de Dutch Supercar Challenge die uit meer dan 90 deelnemers bestaat.

De spanning binnen het team was op vrijdag voelbaar,  twee rijders die allebei maar 1 doel voor ogen hadden namelijk kampioen worden van de sport klasse!

Tijdens de kwalificatie was het Bosman die als een kogel van start ging met een 1.51,2 en hiermee dacht de pole al in bezit te hebben, waarna hij de Lotus na 4 ronden weer in de pitbox parkeerde!

Met trillende handen vertelde hij over z’n foutloze ronde echter doken er in de laatste paar ronden nog 2 man onder zijn tijd door met enkele tienden!! Aart’s  tijd was goed voor P3 op de grid.

Teamgenoot Guillaume Schultz was met een 1.54,3 op plaats 5 terecht gekomen, niet helemaal  tevreden, want om kampioen te worden moet je wel winnen.

Nieuwe rijder Harold Wisselink was met een 1.58,2 op plaats 11 terecht gekomen en na wat extra baan instructie werd er tijdens de eerste race flink wat progressie geboekt.

Race 1 werd gewonnen door Aart, na 2 ronden werd de eerste plaats bereikt en met alleen maar foutloze rondes werd hij als eerste afgevlagd , de emotie was groot het Kampioenschap is een feit!

Guillaume Schultz werd 5e en feliciteerde Aart met zijn kampioenschap, het zat er niet in vandaag aldus Guillaume die wel zijn persoonlijk snelste tijd reed op Assen en daar dan ook erg tevreden over was.  Harold Wisselink was duidelijk aan het genieten van de Lotus ronde na ronde verbeterde hij zijn tijd met als beste een 1.55 en dat is erg hard als je weet dat deze Exige geen supercharger heeft en dus beduidend minder vermogen heeft als de twee andere!

Tijdens de zondag race was er maar 1 doel het algemene kampioenschap lonkte en bij winst was ook dat in de pocket!

Aart startte wederom sterk en kon per ronde gemiddeld 3 seconden uitlopen op de concurrenten en tijdens de verplichte stop had hij al een voorsprong  van 30 seconden, dit kon niet meer mis gaan en dat ging het ook niet P1 wederom en het seizoen werd super afgesloten!

Guillaume Schultz miste het podium op een haar na en werd vierde, Harold Wisselink zag een ijzersterke race bekroond worden met een vijfde plaats.