_T9Q8011In het weekend van 23 en 24 oktober vonden op het TT Circuit Assen de finaleraces van de Lotus Cup Europe plaats. GP-Elite wist in samenwerking met Van Sten Engineering een unieke prestatie neer te zetten door met een Lotus Exige Cup de overal overwinning op haar naam te schrijven.

Het regenachtige en koude weekend begon moeizaam. Tijdens de vrije training kwam het GP-Elite/Van Sten team een aantal seconden te kort op de snelste (Lotus 211). Er werd besloten om vers rubber te monteren en Peter Delfgauw van Van Sten Engineering heeft de set-up van de auto weten te verbeteren. vanstenTijdens de kwalificatie begon het hard te regenen en dit was het moment waarop Marc Schipper het verschil kon maken. Door een super snelle ronde belande het team van GP-Elite/Van Sten Engineering op de tweede positie op de start grid.

Binnen één ronde reed Schipper op de eerste positie en kon hij een flink gat slaan. Dit gat was bij doorkomst van de tweede ronde al 12 seconden. De race werd door Schipper tot het einde geconsolideerd. Hiermee schreef Marc Schipper en het GP-Elite/Van Sten Engineering raceteam geschiedenis door als eerste Nederlandse team een overal overwinning te bemachtigen in de vernieuwde Lotus Cup Europe. Tevens had er nog nooit eerder een Exige Cup auto van een Lotus 211 gewonnen.

Tijdens de start van race twee was er veel onduidelijkheid bij de rijders over de startprocedure. Een aantal rijders waaronder Schipper werden bestraft met een drive through penalty. Na een heftige inhaalslag werd de finishvlag gezwaaid en stond Schipper nogmaals op het podium in de klasse en vierde algemeen.

In de afgelopen twee jaar is de Lotus Cup Europe veranderd van een regelmatigheidswedstrijd in een serieuze Europese race klasse. Met dank aan Paul Golding, de organisator, en fabrieksondersteuning. Dit weekend heeft de Lotus Cup Europe zich bewezen. Een competitieve klasse waar sportiviteit voorop staat.

 RP6_1033RP6_1042RP6_1093

_T9Q7875_T9Q8174