Nu de F1 in een reglementscrisis verkeert en er twee kampen zijn die allebei een eigen WK dreigen te organiseren, worden er weer allerlei namen afgestoft, waaronder Brabham, Lola en... Lotus. Diverse bronnen meldden het volgende “Lotus wil terugkeren in de Formule 1, zo maakte de Britse autofabrikant zondag 7 juni bekend.

Het bedrijf heeft de naam Team Lotus al officieel laten vastleggen voor 2010.” De naam van Mike Gascoyne wordt genoemd als ontwerper. Lotus is begin jaren '90 in drie delen uiteengevallen: de autofabriek inclusief de engineering tak, Classic Team Lotus dat de rechten bezit op alle F1 auto's uitgezonderd de laatste twee (107 en 109) en Team Lotus. Dit laatste was lange tijd eigendom van David Hunt, de broer van voormalig wereldkampioen James en bleef in leven door het verkopen van steeds meer 107 en 109 onderdeeltjes, memorabilia enzovoort, totdat alles op was. Inmiddels is het alleen nog de naam en er zijn al diverse rechtszaken geweest die duidelijk hebben gemaakt dat je met die naam helemaal niks mag, behalve hem inschrijven voor het WK formule 1.

De indruk wekken dat je iets met de autofabriek van doen hebt mag niet. Niet verwonderlijk dan ook dat Lotus op 10 juni op deze berichtgeving reageerde met een eigen persbericht: ”Group Lotus plc en haar dochter Lotus Cars Limited, de fabrikant van de Lotus Elise en de wereldwijde high tech engineering consultancy firma, zijn niet verbonden aan of op enige andere manier betrokken bij het onlangs aangekondigde "Team Lotus" dat zich heeft ingeschreven voor het Formule 1 kampioenschap 2010. Group Lotus plc zal alle noodzakelijke stappen nemen om haar naam, reputatie en merkbekendheid te beschermen.”