EvoraImporteur Van der Kooi Sportscars zet de Evora in de prijslijst voor €79.275, een stuk minder dan ze zelf aanvankelijk dachten. De Evora wordt aangedreven door een 3,5 liter V6-motor met 280 pk, goed voor een acceleratie van 0-100 in minder dan 5 seconden en een top van 260 km/h. Het gewicht bedraagt 1.350 kg; dat is niet vederlicht, maar Lotus gooit het dan ook over een andere boeg dan bijvoorbeeld met de spartaanse Elise.

Aan boord vinden we onder andere een multimediasysteem met touchscreen en zelfs luxe items als elektrische buitenspiegels. Dit is nogal bijzonder voor een Lotus; de importeur zegt er het volgende over:

“De Evora markeert een belangrijke mijlpaal voor Lotus en maakt deel uit van het gedurfde strategische vijfjarenplan, dat voorziet in de introductie van diverse nieuwe modellen en technologieën. De Evora is dankzij zijn prestaties en lichtgewicht constructie een echte Lotus. Hij bewijst dat fantastische prestaties, een efficiënt brandstofverbruik, een elegant design en praktische bruikbaarheid uitstekend samengaan in een toonaangevende 2+2 sportwagen met middenmotor die aan alle veiligheids- en homologatienormen voldoet.”

Je kunt kiezen voor een exemplaar met twee of vier zitplaatsen; die laatste is iets duurder, namelijk €83.955. Lotus zal per jaar zo’n 2.000 Evora’s bouwen. De eerste 250 zijn reeds verkocht, waarvan een handvol in Nederland.

Bron: http://www.autoblog.nl/archive/2009/03/06/lotus-evora-kost-79-275#post-25312