Elise S3Vandaag hebben Jan-Bart Broertjes en Ruud de Ridder de nieuwe Elise 2010 (S3) eens aandachtig bestudeerd en gefotografeerd. Bij aankomst bij van der Kooi Sportscars in Lochem werden we door Mart van der Kooi hartelijk ontvangen met verse koffie. Of je nu naar Lochem of Amsterdam gaat, je bent altijd welkom bij Mart en Jan.

De Elise R in Storm Titanium kleur stond klaar en we konden haar goed vergelijken met dezelfde kleur 111R van Ruud. Op de foto's in de galerij zijn de verschillen duidelijk te zien als de auto naast elkaar gefotografeerd zijn. Het meest opvallende is de nieuwe neus van de Elise S3 die overigens ook op het S2 model past.

Andere details zijn dat de luchtinlaten zijn voorzien van (ahum) "kippengaas" die de auto een mooi strak uiterlijk geven. De motorklep/bagageruimte kan nu vanuit de auto geopend worden waardoor beschadigingen in de lak niet meer ontstaan door het openen met de sleutel. Overigens had de S1 al dat de klep open ging vanuit de auto.

In de koplampen zijn nu ook LED richtingaanwijzers en stadslichten verwerkt. De bekerhouder is ook in deze uitvoering van de Elise aanwezig, iets wat niet gemist mag worden in een auto. De Toyota motor van 192pk was ook in deze Elise aanwezig, het gas geven gebeurd nu elektrisch en niet meer met een kabel.

Het starten doe je nu door een start/stop knop. De sleutel is nog steeds nodig om te kunnen starten en heeft daarnaast functies voor het afzonderlijk ontgrendelen van de deuren en is ook nodig voor de startonderbreking.

Al met al weer een leuke facelift maar geen adembenemende nieuwe details. De echte nieuwe Lotus modellen voor de aankomende jaren gaan we deze week zien op de beurs van Parijs. 

In LotusLetters van oktober komt ook een verslag te staan.