Willem & JanDe paasbrunch bij Van der Kooi was een groot succes en naar later bleek op een historisch moment. Hierbij mijn impressie met foto's van Victor Asselberghs.

De Paasbrunch in Houten op zaterdag 30 maart was een feestelijke gebeurtenis met een ongekend grote opkomst. Dat terwijl velen de uitnodiging per mail niet eens hadden ontvangen. De brunch was zo rijkelijk aangekleed met soep, broodjes, paasbrood, koffie drankjes en een dessert dat er desondanks nog veel overbleef. De showroom was overvol met de de Emira's, Elettre's, Emija's en een Exige S1 maar vooral met de vele gasten.

Bijzondere vermelding verdient de aanwezigheid van Ferry Kerkvliet, die zo onfortuinlijk  buiten zijn schuld, crashte september 2023 in Engeland tijdens de start van de Lotus 75 Heritage Tour. Hij werd bij binnenkomst met luid applaus warm onthaald wat hem zichtbaar veel deed. De enorme opkomst was ook op de parkeerplaats te zien waar een groot aantal Lotus sportwagens stond opgesteld. De EV-Lotus auto's mogen dan de toekomst voor Lotus zijn, aan de Lotus-petrolheads zal het niet liggen dat de Lotus sportwagens van Colin Chapman en zijn opvolgers nog lang zullen blijven rijden. Daar zal Van der Kooi ook blijvend een belangrijke bijdrage aan leveren. Willem van der Kooi, met naast zich zoon Jan, maakte een historisch keerpunt bekend.

Lotus Europe heeft het gehele pand van Van der Kooi voortaan in gebruik. Willem heeft zijn aandelen overgedragen aan Jan van der Kooi en zal zich verder terugtrekken uit het bedrijf, al blijft hij achter de schermen vast nog steun blijven geven. Jan van der Kooi is voortaan de CEO van een nieuw op te richten bedrijf voor classified Lotus sportscars en geautoriseerd door Lotus als eerste bedrijf in zijn soort. De precieze titel wordt nog nader bepaald door Lotus Europe. Het betekent ook dat eind 2024 het nieuwe bedrijf van Jan uit het pand aan de Meidoornkade zal vertrekken. Er wordt gezocht naar een nieuwe bedrijfsvestiging in de omgeving van Houten/Utrecht. Tot zolang kunnen alle klanten nog in Houten terecht voor service en onderhoud.

Foto's in de galerij.