Midzomerschemerrit – smaakvol

20240622 150046De midzomerrit vindt traditioneel plaats midden in de zomer, op, of in de buurt van de langste dag. Maximaal genieten van het daglicht in een broeierige sfeer, met een traag verdwijnende zon.  Al deze ingrediënten waren op 22 juni 2024 aanwezig tijdens de door Tijn van den Avoird in elkaar gezette rit. Plus een klein buitje (toch maar even het dak dicht), maar dat mocht de pret totaal niet drukken.

De startlocatie was een mooie verrassing. Tegen het decor van een statig pand mochten 30 Lotussen schitteren in de tuin rond het kantoor van Lussenburg Advies, een verzekeringskantoor. Het pand en de tuin waren beschikbaar gesteld als een vriendendienst aan Tijn en de Lotus Club Holland, waarbij er ook nog eens voor koffie, thee, appelflappen en worstenbroodjes was gezorgd. Tijn legde uit dat het vandaag zou gaan om het halen of benaderen van de gemiddelde snelheid van 38 km/uur, waarbij ook nog de eerste 2 letters van ieder plaatsnaambord moest worden genoteerd en het aantal campings moest worden geteld. Navigeren aan de hand van een bolletje-pijltje instructie. Onderweg waren controlepunten en werden foto’s gemaakt.

Iedere minuut werd een equipe gestart en zo reden er 30 Lotussen een route van 80 km over slingerende wegen rond plaatsen als Breda, Rijsbergen, Galder, Riel om in de Roovertse Leij in het buitengebied van Goirle aan te komen voor de BBQ. Smullen. Prima en lekker! 

20240622 220238Met de gevulde maag vanaf iets na 19 uur weer onderweg, dezelfde iedere minuut start en verder puzzelen met bolletje-pijltje voor de volgende 90 kilometer. Bochten draaien rond Cromvoirt, Biest-Houtakker, Haaren, Oisterwijk enzovoorts, enzovoorts. Wat heeft Brabant veel mooie dorpjes! Op naar het veerhuis in Bokhoven, eens zien wie er in de prijzen gevallen zijn. In de schemering kwamen de laatsten aan. Tijn had met de vrijwilligers van de dag een spreadsheet beschikbaar met deelnemers, auto’s en kentekens, met de tussentijdmetingen en met een scoresysteem erin. Nadat iedereen van een drankje en een hapje was voorzien werd de uitslag bekend gemaakt: op de derde plek Fernand Drenth, de tweede plaats was voor Joey Busscher en als eerste eindigde Roelof van der Horst, allen met navigator. Felicitaties aan deze bekerwinnaars, Tijn en eromheen aanwezige vrijwilligers heel erg bedankt, en volgend jaar is er weer een midzomerrit.

Foto’s vind je in de galerij.