20240512 100532Ook al was de LCH officieel zelf niet aanwezig tijdens de HZT afgelopen zondag, er was een aardige opkomst met verschillende types Lotus sportwagens. Hierbij een kort verslag van de dag.
Terwijl Bauke Kooistra in Friesland een geweldige keur aan Esprit's en andere exoten op bezoek had was een aardige groep Lotus-rijders naar Circuit Zandvoort gereden om hun bolides te showen voor het publiek. De zonovergoten dag trok veel bezoekers naar het circuit met interessante races en een keur aan klassiekers en young-timers.

De races waren zonder meer spannend. De zware 6-cylinder Capri's en de BMW 3.5 liter zijn indrukwekkende en luidruchtige schoonheden. Na een waarschuwing dat ze de geluidsnormen duidelijk overschreden hadden werd na herhaling de zwarte vlag getoond en was de wedstrijd voor hen ten einde. Altijd spectaculair zijn de races met Escorts, Mazda MX5, Mercedez-Benz 2.5 liter, de MG's A en B, Porsches 91, Triumphs TR4 en 5 en andere exoten. De monoposto's waren ook van de partij. Erg leuk was het grote veld met de Austin 7 en MG's Pre-War.

De lotus sportwagens die onze clubleden meebrachten waren een mix van Elises en Exiges, de Elan en de Elan M100, de Europa en een Esprit V8. Ondanks het gemis van de Lotus party-tent met koek en sopie was er overal genoeg eten en drinken te verkrijgen. Al met al een gezellige dag met veel interessante automerken en een flink aantal bezoekers.

Meer foto's in de galerij.