Lotus on AssenZaterdag 16 oktober was het weer zover: de Lotus rijdersdag op circuit Assen. Een inmiddels bekend concept: de deelnemers komen aan de ochtend, de auto’s daarna voorzien van groepsstickers, opstellen in de pitstraat en daarna is er eerst volop ruimte voor koffie en bijpraten. Om 12 uur de opening van de dag door de Paul van Steenis die de algemene leiding heeft over “het rijden”. Precies om half een is de start met 2 verkenningsrondes en daarna rijden de groepen om beurten ieder een half uur. Ook nu verliep dit weer zo. En met medewerking van Pluvius die een dagje vrij had genomen: geen regen! Dit zorgde voor veel rijplezier, weinig schuivers en geen enkele onderbreking vanwege grindbakmisere of anderszins. Ook Jan van der Kooi, zoals altijd van de partij namens Van der Kooi Sportscars, had deze keer een rustige middag.

[UPDATE: 8/11] Mooie foto's van Matthijs toegevoegd in de galerij

Een aantal rijders had instructie bijgeboekt; de instructeurs Charles en Stefan, van Cool Events, hebben vele tips gegeven over insturen, in-remmen, uit-accelereren, apexen enzovoorts. Het rijden verliep prima, en daarom konden aan het einde van de middag de groepen samengevoegd worden: een half uurtje extra rijtijd! Aan het einde van de dag moest er natuurlijk uitgebreid worden geëvalueerd en werden ervaringen uitgewisseld: kopje koffie in de hand en nog even een gezellig rondje langs de mede-rijders. Dat horen we vaak op zo’n dag: de rijders vinden het vooral ook gezellig!

Verhalen zeggen veel, foto’s nog veel meer, dus . . zie de plaatjes die geschoten zijn van “onze” Lotussen in de galerij.
Jan van Dijk en Jack Enters.