Lotus Esprit Anita RenesDe LCH Trackday op dinsdag 22 oktober georganiseerd door Jan van Dijk in samenwerking met Van der Kooi Sportscars en de LCH was een daverend succes. Ongelooflijk dat zich 65 auto's hadden ingeschreven om op het TT-Circuit Assen hun rijvaardigheid te kunnen uitproberen. Dat het wat motregende en de zon de hele dag verstek liet gaan kon niemand deren.

De ervaren race control begeleider Paul Stenis gaf een heldere briefing over over de spelregels voor deze rijvaardigheidsdag. Toch is steeds de verleiding (te) groot om harder te rijden dan wijs is en dus volgden direct al enkele pirouettes en glijpartijen, maar dat is meteen ook weer onderdeel van het leerproces. Dat een code rood gegeven moest worden omdat er een lang oliespoor op het rechte stuk lag is jammer door de verloren tijd. Ook daar werd een creatieve oplossing voor gevonden door elke ronde via de pit-lane onze rondes te vervolgen. Al met al veel geleerd ook dankzij de instructeurs die tegen een redelijke vergoeding bij je instapten om het circuit beter te leren kennen.

Ook de snelle jongens en meiden kregen de gelegenheid het circuit uit te proberen zoals Anita Renes met haar steeds weer imponerende race Esprit of Jan van der Kooi met de race Exige of Martin Bakker met zijn Opel-Lotus formule-wagen. Het grote veld deelnemers bestond uit een aanzienlijk aantal Elises en Exiges naast een Elan+2, een Elan M100, een Europa en Europa S, een Lotus Omega maar ook Caterhams en Donkervoorts. Een aantal clubleden was aanwezig als toeschouwer en ook zij kwamen niets te kort aan vermaak.

De catering was meer dan voortreffelijk verzorgd met koffie, thee, belegde broodjes en na afloop een borrel met hapjes. J&J van Dijk modelcars hadden een stand ingericht met diverse schaalmodellen en voor deze gelegenheid een 1:43 Exige S voorzien van een sticker Trackday Assen 22-10-2019. De voor velen verre rit naar Assen was meer dan de moeite waard en we hebben alleen maar vrolijke gezichten gezien en geanimeerde gesprekken gehoord. De overweldigende belangstelling voor dit evenement gaat volgens Jan van Dijk zeker een vervolg krijgen.

Foto's staan in de galerij.