20190720 1651141Op zaterdag 20 juli was het dan zo ver: de inaugurele wijntrip van Lotus Club Holland!  Hoewel de weergoden weinig goeds voorspelden gingen 13 clubleden de strijd met Pluvius aan en togen (veelal) met hun Lotus naar dé wijnhoofdstad van Nederland: Groesbeek.

We werden met koffie en cake ontvangen in het ‘Nederlands Wijnbouwcentrum’ waarna het konvooi kon vertrekken naar de eerste wijnboer.  Het weer belette ons om buiten in de buitenlucht de wijn te proeven en het was daarmee de enige stop waar we binnen hebben moeten zitten.  Bij wijnboer twee kwam er een flinke regenbui langs (volgens buienradar zou die een uur later moeten komen!) maar daarna bleef de zon volop schijnen waardoor we niet alleen heerlijk van een wit / rood / rozé / oranje wijntje konden genieten, maar zelfs aan het eind van de dag buiten konden barbecueën. 

Dat de wijnbouw een relatief jonge industrie in Nederland is werd meerdere malen duidelijk tijdens onze wijntour.  Met hagel, koude grond, Suzukivliegen én periodieke druifwijzigingen liggen veel zaken intensieve én efficiënte productie in de weg maar na een decennium worden er per wijnboer tóch 1000 flessen of meer geproduceerd die zo populair zijn dat volle flessen veelal Groesbeek niet eens verlaten!

Voor hoogwaardige proeverijen was deze trip wellicht minder geschikt, toch was het een prima dag met korte edoch leuke routes, en door het kleine, gemêleerde gezelschap (inclusief hond!) was het een gezellige dag.  Volgend jaar is Zuid-Limburg aan de beurt!

lotus wijn lotus wijn lotus wijn lotus wijn lotus wijn lotus wijn