dsc0057 brf cz 20180708Een zonovergoten British Race Festival trok op zaterdag 7 juli op Circuit Zandvoort nog niet erg veel publiek. Ook de voor de LCH ingerichte paddock net na de tunnel links op het parkeerterrein viel aanvankelijk niet op. Geen gele LCH-tent en de opkomst van Lotus en Seven-rijders bleef steken bij vijf auto's. Toch was er op zaterdag al het nodige te beleven. Vooral de Vintage Racewagens waarin ook clubleden te vinden waren was geweldig om te zien. Louwman Exclusive Cars had flink uitgepakt met een grote vloot McLarens (waaronder veel Engelsen) die ook het circuit opgingen.

De historische monoposto's leverden serieus vuurwerk en ons clublid Ed Walewijn won in de FF1600 klasse de 1e prijs. Tot mijn verbazing werd ik met mijn Elan M100 naar een prijsuitreiking van Circuit Zandvoort gelokt waar bleek dat ik een 1e prijs kreeg voor de meest bijzondere Lotus van het weekend. Ik vermoed dat het vooral ook aan de kleur BRG lag want de prijswinnaars van het merk Aston Martin en Triumph waren ook allemaal in BRG. Alleen de MGA coupé was grijs en de bijzondere Bentley zwart.

Het meeste spektakel viel te beleven bij de MINI's die ongelooflijk fanatiek raceten en ook het grote veld droeg daar zeker aan bij. Op zondag was het aanzienlijk drukker en ook de LCH-paddock bleek al snel te klein voor alle Lotus en Seven-like sportwagens. Het vrij rijden leverde ook op zondag een groot deelnemersveld op waaronder ook een aantal Lotussen. Al met al een geslaagd weekend.

Foto's in de galerij.