TourritDe LCH-voorjaarsrit was een daverend succes met 46 deelnemende auto's en enthousiaste deelnemers. Een paar buitjes op weg naar het startpunt is een enkeling overkomen maar de dag werd al snel prachtig en warm. De ontvangst was op zijn Brabants met heerlijk gebak en koffie en een enthousiasmerende opening door Jack en Ankie Enters bij café Vingerhoeds in Oirschot.

Zij hadden een zeer mooie tocht uitgezet door het Brabantse land. Dankzij de mini-cursus Brabants door Jack begrepen we tenminste dat de Brabanders vielen voor zoveel schone velgen. De lunch was in een soort Route 66 museum waar wij in stijl van de jaren '60 aan tafel gingen omgeven door Jukeboxen, Elvis Presley, Chevrolets, Mustangs, Suske en Wiske en zelfs klassieke brommers waaronder mijn zo geliefde Puch.

De route ging door plaatsen als Oisterwijk, Haaren, Sint Michielsgestel, Den Dungen, Middelrode, Veghel, Dinther met de Fraaie Kilsdonkse watermolen, Uden, Volkel, Boekel, Grave, Cuijk aan de Maas en tenslotte naar Lieshout. Alleen maar vrolijke gezichten en ook deze keer weer meer jonge vrouwen achter het stuur. Echt een zeer geslaagde tocht waarvoor Jack en Ankie alle hulde verdienen, want zelfs een goody pack met infomap over Grave en Cuijk en een boodschappentas met daarop foto's van deze steden, sleutelhangers, en flesjes water.

De afsluiting in Lieshout bij Bavaria café was buitengewoon goed verzocht met bier, wijn en overheerlijke plateaus met worst, ham, kaas en nog veel meer. Al met al een onvergetelijke dag. Van alle deelnemers zijn foto's gemaakt op meerdere plaatsen. Daarbij ben ik geholpen door mijn zoon Hidde die enthousiast mijn werk heeft verlicht samen met Jack die naast de organisatie ook veel foto's heeft gemaakt. In de fotogalerij staat een voorproefje maar meer foto's volgen komende week.

Zij die foto's graag in afdrukformaat ontvangen kunnen een mailtje sturen naar Henri van Gelder via en dan wordt hiervoor gezorgd via WeTransfer.