d8c4545 cww 26 8 17Zoveel Lotussen op één evenement is in Nederland nog niet eerder vertoond. Dat de LCH-haar 40-jarige bestaan zo groots heeft kunnen vieren als gast bij Classic Wings & Wheels gaf ons feestje extra glans. De zonovergoten dag kon eigenlijk al niet meer stuk maar als je dan ook nog zo goed verzorgd wordt met alle mogelijke drankjes, hapjes, espresso of cappuccino en je ziet ziet allemaal vrolijke gezichten dan is de dag op voorhand geslaagd. We mochten veel buitenlandse gasten ontvangen uit in elk geval België, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Op de vliegbasis Gilze-Rijen stond onze bekende LCH-clubtent voor de ontvangst van onze gasten.

Classic Team Lotus had een prachtige collectie beroemde Lotus F1 racewagens uitgestald, waaronder de 49 waarmee Jim Clark in 1967 de GP van Zandvoort won. Deze wagen staat volgend weekend ook centraal tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

Jan-Bart Broertjes heeft een bijzondere tentoonstelling helpen inrichten in het Zandvoorts Museum en de fraaie poster daarvan was tijdens CC&W's al te verkrijgen. Niet onvermeld mag blijven de schitterende Lotus Letters special opgemaakt door Jan-Bart Broertjes en Carlo Senten, Henry Soenarko cs en uitgegeven door Retro Racing. De LCH-leden hebben deze special al ontvangen maar het is een prachtig boekwerk om te houden èn weg te geven als cadeau voor slechts €.5. Een boekwerkje om te dromen van Lotus als je er misschien nog geen hebt of spijt hebt dat je hem verkocht hebt.

Van der Kooi Sportscars had een Evora 400, een Exige S en een zeer fraai gerestaureerde Lotus Elan 26R geshowd in een eigen gastentent.

De zonovergoten dag bestond uit een gevarieerd programma met demo's van pre-war auto's en latere generaties maar ook schitterende V8 F1-racewagens uit de 80'er en 90'er jaren. Natuurlijk waren er vliegshows met een Russische dubbeldekker, een Nederlands Spitfire, een Amerikaanse Mustang, de Fokker S11 als lestoestel van de Klu destijds, de Piper Cup, de Harvard en nog veel meer.

Zoals wijlen Graham Arnold salesman van Lotus in de jaren '70 ooit zei "Laat iemand een keer proefrijden in een Lotus en als hij of zij terugkomt zul je een grote big smile zien, dan is de persoon verkocht". Het viel echt op dat iedereen die in een Lotus kwam aanrijden of over het vliegveld circuit reed een brede grijns en plezier hadden. Dat is nou Lotus rijden en grote dank en waardering gaat uit naar het bestuur en de vrijwilligers die deze dag zo geweldig goed hebben verzorgd.

Er staan veel foto's in de fotogalerij en als iemand een bepaalde foto wil hebben stuur dan een mailtje naar hlvangelder@kpnmail.nl en je krijgt de fullsize versie.