DSC0087 HZT 30 4 2017De Historic Zandvoort Trophy (AMK) was weer een mooi evenement met fraai weer en veel bezoekers op zondag. Ook de LCH was goed vertegenwoordigd met veel Lotus sportwagens en deze keer zelfs drie Esprit's.

Bijzonder was de strijd tussen Jos en Bob Stevens en een op wat achterstand rijdende Duitse Elan-rijder. Jos lag eindelijk weer eens op kop toen een trage Bizzerini roet in het eten gooide en Bob alsnog het gaatje benutte om toe te slaan.

Jos kwam hierdoor in de slotfase onverwacht op de 2e plek. Hij was daar bepaald niet blij mee maar voor de toeschouwers was het een spectaculaire wedstrijd. Sowieso waren er veel Elan's 26R te bewonderen naast alle andere bijzondere auto's. Cor van Nistelrooij had zijn hele familie in een Lotus gezet en ook zij gingen allemaal het circuit op wat mooi was om te zien.

Frans Bakker stal de show, ook bij de AMK-stand voor de mooiste klassieker maar hij genoot vooral van de rondjes in zijn  Eleven en nu met fraaie integraalhelm. Zijn zoon Martin reed weer snelle rondjes in zijn Exige terwijl Bob van Melsen zijn Elise de sporen gaf. Het was als vanouds een mooi weekend en jammer dat we zo laat wisten dat er weer vrij rijden mogelijk was.

Foto's in de galerij.