Echte Lotus SchoenenHet toeval wilde dat de jaarlijkse braderie van bootbedrijven bij mij voor de deur dit jaar op 5 mei viel. De gehele is de weg versperd met marktkramen en voetgangers waardoor je alleen te voet of met de fiets weg kunt. Dan maar met de Elan een dag op stap en op de LCH-website stond een oldtimerdag in Aalten (achter Doetinchem) aangekondigd en dat was een prima uitvlucht.

Gosse Beitsma wilde zijn Westfield met geheel nieuwe racemotor ook maar eens uitproberen en zo gingen wij al om acht uur op pad voor de rit van bijna anderhalf uur vanuit Breukelen.

Het was prachtig weer en je voelde dat het warm zou gaan worden dus het dak kon naar beneden. In Aalten werden we allervriendelijkst ontvangen door de bepaald onthaastte Gelderlanders echt heel anders als in het Westen van Nederland. De organisatie had een Jumbo-tas met water en versnaperingen maar ook consumptiebonnen die we konden inleveren bij een snackbar en zelfs de Hema.

Het was al snel gezellig druk en er was veel belangstelling voor al die verschillende klassiekers zoals een originele Daf 31, een Cadillac, een Ford Edsel, Triumph Spitfire, Austin Healey 3000 een aantal oude Saabs en zelfs een knap rokende 2-takt Saab 96 cabrio en vanzelfsprekend een aantal Mercedessen, Peugeot's en nog veel meer. Een paar zeer fraaie Ford-A's en andere antiquiteiten van vóór de WOII waren te bewonderen.

Een Studebaker Daytona cabrio was voor mij geheel nieuw maar je keek je ogen uit bij al dat moois. Verrassend te ontdekken dat Hans Mulder ook naar Aalten was afgereisd om dat evenement een keer mee te maken. Gedrieën hebben we dag afwisselend doorgebracht en verveeld hebben wij ons geen moment. De lokale toertocht die vanaf 17.00 uur was voor zien hebben we maar achter ons gelaten om een eigen routen binnendoor langs de Lek te volgen om via het fameuze veer bij Wijk bij Duurstede over te steken.

Het was een fantastische rit met fraaie vergezichten langs de rivier. We eindigden met een diner in Wijk bij Duurstede om daarna voldaan naar huis te rijden. Het was een mooie opwarmtocht voor de LCH-voorjaarsrit op 29 mei a.s. Hopelijk hebben we dan net zulk fraai weer.

Foto's staan in de galerij.