RAI van der KooiDe RAI heeft een aantal jaren niet meer plaatsgevonden en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen of de nieuwe opzet wel het gewenste publiek zouden aantrekken. Ik was er al vele keren niet meer geweest omdat de RAI mij niet aansprak. Zeker nu Van der Kooi alsnog besloot op de RAI zich te presenteren met een eigen stand was dat voldoende aanleiding om maar weer eens te gaan. De gevarieerde opzet bood veel om het iedereen naar de zin te maken. Bij binnenkomst werd je getrakteerd op de spectaculaire F1 Mercedes en Red Bull racewagens.

De bezoekersaantallen waren op zondag al fenomenaal hoog met lange rijen voor de evenementen. De bekende grote merken hadden zich op de centrale plekken geïnstalleerd terwijl de flanken werd ingevuld met accessoires, onderdelen, autobladen, BNR, Traffic Radio, Top Gear etc. en meer dan vroeger leuke horeca gelegenheden. Het Louwman Museum had een fraaie collectie aangeleverd om een tijdbeeld neer te zetten waarin zelfs de Opel racewagen met raketaandrijving niet ontbrak. De HARC had een aansprekende stand ingericht om haar activiteiten te etaleren en vooral ook aandacht te wekken voor de komen 4e Historische Grand Prix Zandvoort. Zo was ook de PAC markant aanwezig met een fraaie collectie klassieke auto's.

De Rijkspolitie had de fameuze Porsches en BMW motoren uitgestald die we eigenlijk wel missen op de snelwegen. Ik heb lang niet alles gezien ondanks mijn hele dag aanwezigheid. De Innovatie stand had ook veel interessants te bieden zoals de helikopterauto, een elektrische Formule raceauto en een opengewerkte Tesla. De stand van Van der Kooi Sportscars stond natuurlijk in het teken van Lotus maar zeker ook de nieuwe two-seater Zenos E10 een redelijk betaalbare snelle sportwagen en de bijzonder fraaie Nobel Speedster voor de iets grotere beurs. De Lotus Elise en Exige stonden te pronken net als de Exige S en de Evora S net als de F1 racewagen van Kimi Räikönen en Romain Grosjean. Echter de in Geneve getoonde nieuwe Evora 400 schitterde door afwezigheid; meer dan een persmap was er niet beschikbaar!?

Group Lotus had niet nader verklaarde redenen om deze nieuwe sportwagen niet ter beschikking te stellen. Voor mij een gemiste kans zeker omdat de nieuwe McLaren P1 en de 650Spider, maar ook de Morgans en Maseratis pal tegenover de stand van Van der Kooi stonden opgesteld; echt een gemiste kans van Lotus die zo prat gaat op weer meer verkochte sportwagens dan in vorige jaren. Niettemin had Van der Kooi Sportscars een heel fraaie stand ingericht en was de belangstelling voor alle getoonde sportwagens groot.

Wie weet worden er toch nu in Nederland ook weer meer Lotussen verkocht en met de centraal gelegen toplocatie van Van der Kooi Sportscars zijn alle voorwaarden aanwezig, nu nog de Evora 400 in huis zien te krijgen!?

Foto's staan in de galerij