DSC7931-Winterfair 8-11-2014De LCH Winterfair vond zaterdag 8 november plaats bij Van der Kooi Sportscars in Houten met een bijna net zo stralende dag als de zaterdag ervoor. De opkomst was overweldigend met naar schatting meer dan 200 bezoekers waaronder Trevor Buesnel met echtgenote en zijn bijzonder fraaie Elan M100 uit 1992 in maroon/silver die in Nederland nog nooit is gezien.

Er was nog een andere Engelsman maar ook twee Belgen terwijl veel bekende en nieuwe gezichten aanwezig waren waaronder net beginnende M100 eigenaren. Bijzondere vermelding verdient Charles van Os met zijn vrouw en de twee trouwen honden die met zijn unieke M100 was gekomen. Hij kocht als 1e in Nederland in 1990 een gele Elan M100 die hij nog steeds bezit en die verkeert in nieuwstaat. Met door Jan van der Kooi beschikbaar gestelde HF nummerplaten kon hij zijn Elan verantwoord van stal halen om naar Houten te rijden. Zijn fraaie Elan kreeg een ereplaats naast de exclusieve M200 concept car van Olav Glazius, beide auto's in musterd yellow wat het geheel nog meer allure gaf.

Daarnaast een complete motor met versnellingsbak en aandrijfassen van een M100 en een BTG M100 op de brug ter ondersteuning van de zeer goed bezochte workshop van Henk-Jan Siemer en Jan van der Kooi. Ondanks het wat latere tijdstip van de workshop was de belangstelling groot en de aandacht evenzeer. Beide mannen verdienen een dikke pluim voor hun inspirerende en openhartige uitleg over specifieke onderhoudsklussen aan een M100.

De standhouders waren allen best tevreden over de belangstelling waaronder een paar nieuwe zoals de KNAC, MotoroCheckUp, All Star met TSL en Paul Noorman van der Dussen als beëdigd taxateur. Daarnaast waren ook Dommershuizen Oldtimer Taxaties present en bekenden als Patrick Wiebes Stoffering met een schitterend Donkervoort D8 en op maat gemaakte linnen daken. Van Dijk Miniaturen was ook aanwezig met veel Lotus modelauto's.

Ook de showroom kon zich verheugen in veel bezoekers terwijl SwissTech daar allerhande methodes presenteerde voor het herstellen van lakschades maar anti aanslag folie op maat om de kwetsbare Lotus neuzen beter te beschermen tegen steenslag.

Wilde men even uitblazen dan was de launch hoek de ideale plaats onder het genot van een kopje koffie en films over fameuze Lotus sportwagens van vroeger en nu. De familie Van der Kooi had voor koffie stroopwafels en frisdranken gezorgd en tijdens de lunchpauze was er soep met broodjes voor iedereen. We kijken terug op een zonnige en geslaagde Winterfair van Lotus Club Holland in samenwerking met Van der Kooi Sportscars.

Foto's in de galerij.