IMG 2475In het weekend van 22-23 september was het weer Spa Six Hours. Ik toog met drie vrienden op zaterdag richting Spa om voor de tweede keer te gaan genieten van dit geweldige evenement wat altijd weer borg staat voor veel Lotus "geweld" maar ook veel ander mooi spul. In de ochtend was het nevelig en koud maar rond de middag begon het op te klaren en bij de start van de Six Hours om vier uur scheen er een heerlijk zonnetje. Van 's ochtend 9 uur tot aan de Six Hours was zaterdag vol van allerhande races met een keur aan klassiekers: vooral veel Ford GT 40's en verder Lola's, Chevrons, Jaguars, Porsches, TVR's, Ferrari's, Morgan's, Mini's, Coopers, McLarens en ga zo maar door.

Maar natuurlijk ook veel Lotus modellen waaronder (zie foto's) verschillende 20's, 15's een knalrode Eleven S1 Le Mans, verschillende Elevens, een type 24, een Europa, etc, etc. Natuurlijk was Classic Team Lotus ook van de partij met een 25 (!), een 20/22 en wat "jongere" F1 wagens. Aan de Six Hours deed een Elite S2 mee. Verder liepen we nog Allard Kalf tegen het lijf die in een Corvette aan de Six Hours meedeed (en in het begin reden zij lang vooraan in het veld mee met veel gebrul, startnummer 38 zie foto). Op de foto's is nog verder een volledig ontmantelde Type 16 te zien (de "mini Vanwall") waar goed te zien is dat de Coventry Climax scheef voorin gemonteerd zit en de aandrijfas vlak onder het zitvlak van de coureur naar achteren loopt. Erg leuk was de "Historic Motor Racing News U2TC" waarin wel 21 Lotus Cortina's meededen, zoveel zie je er niet vaak bij elkaar! We hebben tot 7 uur 's avonds nog naar de Six Hours gekeken waar ik nog wat sfeerfoto's van heb gemaakt. Het mooie aan de Six Hours is dat je zo dicht op alles mag staan met je neus. Echt een aanrader. Volgend jaar ga ik weer.

Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours  Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours Spa 6 Hours