WinnaarsOp 23 en 24 mei was de jaarlijkse Historische Zandvoort Trofee op het circuit van Zandvoort. Behalve het NK voor historische toerwagens en GT's kwam ook de Lotus Cup Europe in actie, een raceklasse voor Elises Mk 1 en 2, Exiges Mk. 2 en 2-Elevens. Daarnaast waren er vele historische auto's te bekijken, zowel op als naast de baan.

Tijdens het ABC NK waren er drie Elans in de top 5, bestuurd door Sander van Gils, Alexander Schluchter en Jos Stevens. Op de foto zie je nr#1 DPNIC en nr#2.

Op zondag was het tijdens de "Lotus Cup Europe" een slagveld en moest de wedstrijd zelfs stilgelegd worden. In deze klasse was uiteindelijke de snelste man Steve Williams. Jan van der Kooi moest het zonder supercharger stellen. Hij werd zesde en eerste in de Exige Cup klasse. De sterkte van het Lotus-Chassis werd bewezen toen John Rasse op volle snelheid naar binnen reed in de zijkant van de dwars staande auto van Michael Damoiseaux. Beide rijders belven ongedeerd.

211 met knik in chassisOp de foto is de knik te zien in het chassis van de 2-11.

Andere foto's van beide dagen (23 en 24 mei) zijn te zien in de galerij. Op de foto's is ook te zien dat onze redacteur in het weekend ook nog "Chief Timekeeping" is.