Van de organisatie van Classic Days 2024 Duitsland (automatisch vertaald)

Vfoto1andaag, een week geleden, hebben we de autoriteiten en vervolgens ook de deelnemers en clubs die zich hebben ingeschreven voor Classic Days 2024 geïnformeerd dat we Classic Days 2024 niet zullen organiseren. Voor een evenement met de omvang van ons "Festival of Motoring Culture & Lifestyle" is de situatie tot de dag van de beslissing - op 4 juni 2024 - op de meeste relevante onderdelen nog volledig onduidelijk.
Om de Classic Days te organiseren, hebben we een vergunning van de stad nodig voor het gebruik van het terrein, goedkeuring van het stadhuis en het district stadhuis en de definitieve goedkeuring van een SIKON (veiligheidsconcept), zoals alle evenementen boven een bepaald aantal toeschouwers moeten indienen sinds de dramatische gebeurtenissen tijdens de Love Parade in Duisburg in 2010. Beide goedkeuringen werden uitgesteld tot 2024.

foto2Gisteren wilde de stad de uitzonderlijke toestemming voor het gebruik van het terrein afgeven en erover beslissen - we moeten alvast zeggen dat ze ons zeer welgezind zijn. Helaas werden de laatste opmerkingen over SIKON in 2023 pas gemaakt tijdens de Classic Days, die al aan de gang zijn. Belangrijke cijfers zoals "veiligheid van het circuit", "medische diensten", "evaluatie van ingediende deskundigenrapporten" en "behoefte aan nieuwe evaluaties" en "nieuwe deskundigenrapporten die als vereiste kunnen worden toegevoegd tijdens het evenement zelf door middel van metingen" worden hier vaak gespecificeerd. Als deze informatie te laat wordt verstrekt, zijn Klassieke Dagen nauwelijks haalbaar. In 2023 was de inspanning die nodig was om aan al deze eisen te voldoen (en dan nog op tijd) extreem hoog. De vrijwilligers van de Classic Days waren hier overbelast. Het op korte termijn vastleggen en boeken van evenement onderdelen en teams voor de veiligheid van bezoekers (EHBO, veiligheidselementen, professionele stewards, etc.) kan alleen tegen enorme extra kosten. De ticketprijzen voor de Classic Days blijven echter stabiel.

foto3Veel liever hadden we in 2023 en zelfs nu al voor 2024 de inhoud, deelnemersbegeleiding, bezoekers, programma en samenwerkingspartners geregeld. Met veel economische inspanning en mankracht hebben we de Klassieke Dagen 2023 kunnen organiseren.
Voor 2024 is er nu op korte termijn een cannabis overtreding verordening gekomen, die alleen door ons als organisatoren met extra stewards kon worden uitgevoerd (ongeacht of het gaat om een verbod dat op het terrein moet worden gehandhaafd of om toegestaan - maar gecontroleerd - gebruik als onderdeel van legalisering). Bovendien hebben de politici en autoriteiten het nu ook over een risicosituatie vanwege Euro 2024 - dus we konden geen betrouwbaar beeld krijgen van wat hier nog meer uit zou voortvloeien.

foto4Classic Days zoals vele gasten, fans, bezoekers, deelnemers en partners ons kennen, zou dit jaar niet mogelijk zijn geweest. Maar we willen de Classic Days kunnen organiseren in de stijl en kwaliteit die iedereen kent.
Daarom hebben de concept sponsor "Classic Days e.V." en de organiserende Classic Days GmbH samen met alle leden met pijn in het hart moeten besluiten dat er in 2024 geen Classic Days in Green Park in Düsseldorf zullen plaatsvinden.
De geplande 17e editie van de Classic Days zal niet plaatsvinden van 2 t/m 4 augustus 2024 in Green Park in Düsseldorf. Wat overblijft zijn geweldige, zeer emotionele herinneringen aan vele hoogtepunten door de jaren heen. En er is nog steeds hoop dat de Classic Days niet helemaal zullen verdwijnen. De vereniging Classic Days e.V. zit altijd vol ideeën. Mogelijk komen er plannen. We zullen u informeren wanneer het zover is.
Vandaag willen we al onze partners en vrienden van het festival bedanken voor hun steun en jarenlange trouw - het zijn prachtige ontmoetingen geweest.
Er zijn vriendschappen ontstaan - we hebben veel bijzondere mensen samen kunnen brengen, waarvoor we eeuwig dankbaar zijn. Het was geweldig!
We communiceren al met kopers van tickets en VIP-pakketten, deelnemers, clubs en fans. Informatie over tickets enz. zal systematisch en afzonderlijk naar alle kopers worden gestuurd.

foto5Als je Classic Days de komende dagen zelf wilt vieren - we bevelen je graag Classic Days souvenirs of verzamelobjecten uit onze winkel aan.
Blijf ons volgen op de website, op Instagram en op Facebook. We kijken ernaar uit om deel te blijven uitmaken van de Duitse oldtimer scene en willen iedereen bedanken die met ons verbonden is en blijft.